la-Sfantu Gheorghe.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii gheorghienilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Consiliul Județean Covasna demarează un proiect de management al ariilor protejate

Consiliul Județean Covasna va implementa până la sfârșitul anului viitor un proiect finanțat din fonduri europene ce are ca scop protejarea biodiversității și patrimoniului din ariile naturale aflate în custodia sa.

Condiții mai avantajoase pentru investitori în municipiul Sfântu Gheorghe

Consiliul local Sfântu Gheorghe a modificat, joi, normele de acordare a ajutorului de minimis în vederea stimulării investițiilor și creării de noi locuri de muncă, stabilind condiții mult mai avantajoase pentru potențialii investitori. 

Noul subprefect de Covasna își propune accelerea procesului de reconstituire a dreptului de proprietate

Noul subprefect al județului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat că și-a stabilit ca obiectiv prioritar accelerarea procesului de reconstituire a dreptului de proprietate.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe vrea ca tablițele bilingve și traducătorii să fie plătite din bugetul de stat

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad,vrea ca tăblițele bilingve și salariile translatorilor care lucrează pentru administrația locală să fie plătite din bugetul de stat și nu din bugetele locale, așa cum se întâmplă în prezent. 

Consiliile locale din Covasna au fost avertizate cu privire la nelegalitatea susținerii unei regiuni autonome pe criterii etnice

Prefectura Covasna a trimis tuturor consiliilor locale din județ o circulară prin care le atrage atenția asupra nelegalității susținerii unei regiuni autonome pe criterii etnice, avertizând că acest lucru contravine Constituției României. 

Prefectura Covasna: Au fost câștigate toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve ajunse la ultima instanță

Prefectura Covasna a câștigat până acum în ultima instanță toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve de pe sediile unităților administrativ-teritoriale, ceea ce demonstrează că acțiunile instituției sunt justificate, a declarat luni, într-o conferință de presă, prefectul Marius Popică.

Festivalul florilor comestibile, la Sfântu Gheorghe, la a patra ediție

Asociația unităților hoteliere și restaurantelor (SVESZ) din județul Covasna va organiza la sfârșitul săptămânii, la Sfântu Gheorghe, cea de-a IV-a ediție a Festivalului florilor comestibile, unde vor putea fi degustate diverse feluri de bucate preparate din flori.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe propune transferarea caselor de cultură ale sindicatelor la autoritățile locale

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad,a propus comitetului director al Asociației Municipiilor din România (AMR) să facă demersuri pe lângă Guvern pentru transferarea caselor de cultură ale sindicatelor către autoritățile locale. Antal Arpad a declarat că în majoritatea orașelor din țară aceste case de cultură "nu sunt integrate în circuitul cultural" și "nu au nicio legătură cu cultura". 

Președintele CJ Covasna solicită schimbarea denumirii Jandarmeriei Județene din 'Gheorghe Doja' în 'Dozsa Gyorgy'

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a declarat că va adresa un memoriu conducerii Ministerului Afacerilor Interne prin care va solicita schimbarea denumirii Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna din "Gheorghe Doja" în "Dozsa Gyorgy".

Pelerinii din Ungaria veniți la Șumuleu, întâmpinați de peste o mie de persoane în gara Sfântu Gheorghe

Pelerinii din Ungaria care se întorc acasă cu trenul după procesiunea de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, au fost întâmpinați luni dimineață de aproximativ o mie de persoane în gara Sfântu Gheorghe.

"Apa vie" de la Malnaș care costă cât o sticlă de vin bun

Apa minerală de Malnaș, prea sărată ca să fie pe placul oricui, se îmbuteliază în sticle "glazurate" de ceramică fabricate în Germania, iar un litru costă cât o sticlă de vin bun.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spune că nu vrea să fie asociat cu extremiștii

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) a declarat joi că evită manifestările publice la care participă formațiuni extremiste, deoarece nu vrea să fie asociat cu acestea, făcând trimitere la ceremonia organizată pe 4 iunie de către o serie de partide și organizații civice maghiare pentru comemorarea Tratatului de la Trianon. 

Valea Zălanului, satul uitat de timp, unde prințul Charles își petrece vacanța

Valea Zălanului, un cătun uitat parcă de lume și unde timpul stă pe loc, a fost ales de prințul Charles al Marii Britanii pentru a-și petrece câteva zile de vacanță.

Prințul Charles s-a întâlnit cu sătenii din Valea Zălanului

Prințul Charles, aflat într-o vizită privată în România, s-a întâlnit joi cu sătenii din Valea Zălanului, un sat izolat din județul Covasna unde deține un conac pe care l-a restaurant și unde obișnuiește de câțiva ani să vină pentru câteva zile de vacanță.

O…ladă la București, Sfântu Gheorghe și Ploiești

Ca o confirmare a valorii spectacolelor produse pe scena Teatrului Tineretului și a faptului că trupa TT este iubită și apreciată, creațiile sale artistice au fost selectate să participe la numeroase festivaluri naționale și internaționale, în aceasta vară.

Simo Julia, designerul care a făcut o modă din caftanele armenești

În liniștea casei de la Ilieni, un sat transilvan de lângă Sfântu Gheorghe, doamna Simo Julia transformă meșteșul în artă, trecându-și delicat degetele peste țesături. Mătăsurile alunecă leneș, iar soarele așezat la pândă dincolo de fereastră începe să se rostogolească peste ele în străluciri și umbre.

Centrul de agrement de la Malnaș Băi, construit prin proiectul "Drumul apelor minerale", a fost pus în funcțiune

Centrul de agrement din stațiunea Malnaș-Băi, construit prin proiectul "Drumul apelor minerale", a fost deschis pentru turiști, care vor avea la dispoziție bazine interioare, un spațiu de fitness și o piscină în aer liber. Investiția, finalizată recent, s-a ridicat la peste 638.000 de euro și a fost realizată cu fonduri europene, a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor. 

Exponate din colecția Muzeului de Istorie Naturală din Ungaria, la Sfântu Gheorghe

O expoziție care prezintă câteva sute de specii de insecte din colecția Muzeului de Istorie Naturală din Budapesta, dar și aspecte legate de fascinanta lume a acestor vietăți, a fost deschisă la Muzeul Național Secuiesc din municipiul Sfântu Gheorghe.

Antal Arpad (UDMR Covasna): Nu suntem separatiști, suntem autonomiști

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, susțin că președintele Traian Băsescu le-a 'ridicat mingea la fileu' vorbind la Iași despre autonomia 'Ținutului secuiesc'.

Un student face naveta cu bicicleta între București și Sfântu Gheorghe

Bagoly Levente, un tânăr din Sfântu Gheorghe în vârstă de 25 de ani, obișnuiește să facă naveta cu bicicleta între localitatea sa natală și București, unde este student la Universitatea "Ion Mincu".

Tinerii nu sunt dispuși să lucreze pe bani puțini, susțin angajatorii

Tinerii au pretenții mari de la angajatori și nu sunt dispuși să lucreze pe bani puțini chiar dacă nu știu meserie, aceasta este concluzia organizatorilor Bursei locurilor de muncă pentru tineri, desfășurată marți la Sfântu Gheorghe.

Două recorduri mondiale doborâte de un ciclist din Sfântu Gheorghe

Multiplul campion național la trial-bike Orban Barra Gabor din Sfântu Gheorghe, în vârstă de 25 de ani, a reușit să doboare două recorduri mondiale - la mersul cu bicicleta cu spatele și la săritura pe o roată.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a negociat cumpărarea unui hotel cu 750.000 de euro

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri, în ședință ordinară, încheierea unui antecontract cu proprietarul hotelului "Bodoc" din municipiu, în vederea achiziționării imobilului cu suma de 750.000 de euro. 

Paradă cu balaur la Sfântu Gheorghe, în cinstea patronului spiritual al orașului

Câteva sute de cetățeni din municipiul Sfântu Gheorghe au participat vineri la parada de deschidere a tradiționalului târg de primăvară dedicat patronului spiritual al orașului.

A demarat programul de reabilitare a cabinetelor medicale din mediul rural inițiat de Consiliul Județean Covasna

Programul de reabilitare și modernizare a cabinetelor medicale din mediul rural, sprijinit financiar de autoritățile locale, a demarat în două localități din județul Covasna - Bodoc și Lemnia, a declarat joi, președintele Consiliului Județean, Tamas Sandor. 

Autoritățile locale vor cumpăra castelul Miko din Olteni cu 250.000 de euro

Consiliul Județean (CJ) Covasna, reunit joi în ședință ordinară, a aprobat cumpărarea castelului Miko din localitatea Olteni, în scopul restaurării și punerii în valoare a acestui monument arhitectural construit în anul 1827.

Ținutul Secuiesc, promovat la Chișinău

În acest an, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna a participat pentru a treia oară, în calitate de expozant, la Târgul Internațional de Turism intitulat 'Tourism. Leisure. Hotels 2014', desfășurat în perioada 10-13 aprilie, la Chișinău.

Nouă zile de sărbătoare în cinstea Sfântului Gheorghe

Tradiționalele manifestări dedicate patronului spiritual al municipiului Sfântu Gheorghe se vor desfășura anul acesta pe parcursul a nouă zile în perioada 26 aprilie - 4 mai, printre invitații speciali numărându-se formațiile Vama și Rednex și artiștii Connect-R și Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume.

Catedrala Ortodoxă Română din municipiul Sfântu Gheorghe

Catedrala Ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae și Sf. M. Mc. Gheorghe din Sfântu Gheorghe a fost ridicată pe locul unui mai vechi locaș. Prima biserică ortodoxă, cu hramul "Sfântul Gheorghe", a fost construită în anul 1790, în mijlocul cimitirului "după obiceiul satelor secuie", clădită din lemn, afară de turnul-clopotniță care, mai târziu, în 1802, a fost zidit din piatră și a rămas astfel până astăzi, arată site-ul oficial al Catedralei.

Fosta campioană olimpică Ecaterina Szabo are un mic muzeu în județul Covasna

''Într-un minut poți doborî un record, într-o oră poți juca meciul vieții tale, într-un an poți deveni un campion adevărat, dar abia într-un secol un campion se poate transforma într-o legendă'', spunea jurnalistul sportiv Aurel Rațiu în urmă cu doi ani, când multipla campioană olimpică la gimnastică Ecaterina Szabo a fost desemnată ''Sportivul secolului din județul Covasna''.

Covasna - locul unde tricolorul nu lipsește din biserici și din casele românilor

''Binecuvântează, părinte!'' Preotul ridică Sfânta Evanghelie, face semnul crucii pe antimis și rostește: ''Binecuvântată este împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor''.

Comorile secuilor și zestrea comunității maghiare

''Bună ziua! Jo napot kivanok !'' - așa își dau binețe românii și maghiari din județul Covasna, care conviețuiesc împreună pe aceste meleaguri de zeci de generații. Viața împreună i-a făcut și pe unii și pe alții să preia ceva din felul celorlalți de-a fi, chiar dacă fiecare și-a păstrat obiceiurile și tradițiile.

Alte știri: 3 2 1

 

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015